2014-08-14
17:32:00

Äntligen lite tid över och svett

Det var längesedan nu...Jag lever fast varit borta. Eller jag har varit här. Men borta. De senaste dagarna kommer går till historien då jag lärde mig hur man svettas. DÅ menar jag "vardagssvett". Att känna hur det rinner överallt i kroppen men ändå på samma gång ser fräsch ut. Sammansvetsa två världar. Lite som Per Gessle skulle har sagt "när vi två blir en". Att låtsas att man mår bra och tycker livet är undebart. Hålla masken. Fast i själva verket vill man endast ta 1 timmes kalldusch, skrubba hela kroppen med tvål och spruta och använda 10liter parfym resp deo... och skicka en fet bazooka skott till solen.  Så känner jag varje gång jag ta fler än 5 m walking här i Bangkok
 
Hursomhelst. Det var inte själva svett-ämnet jag skulle skriva om. De senaste dagarna har det varit mer eller mindre lägenhet sökning. Att hitta i Bangkok är inte lätt. Det visste jag redan innan men så här svårt.Nä.  Inte ens för mig som kan lite thai. I Sverige brukar (oftast) vägarna på något sätt leda ut. Ut någonstans. I Thailand är det tvärtom. Här byggs bostadsområde efter att man måste ta den "långa vägen". Att går runt allt för att komma till destinationen. Vi hamnade  på ghetto ställen. Eller ja där ENDAST Thai bor. Detta betyder att det finns hundar. Läskiga hundar. Vi mötte en hund som förmodligen inte är en sån som tar hem folk till sitt hak för lite fika. Snarare blir gästerna en del av menyn till middagen.  Hursomhaver Hunden. Den var sur. JÄVLIGT sur. Tror vi sket på oss. Såg en thai ta fram en stor pelare och skrämma bort den. Aldrig mer "ghetto walk". Aldrig.
 
Annars har jag nu skaffat uniformen. Var skeptisk till uniform i skolan. Men. Tjejerna som bär uniformen är inspirerande. De gör mig inspirande. Kommer nog trivas. Om jag likt 10miljoner andra Bangkok bor låtsas som inget har hänt och undviker svetten. Så kan jag nog trivas i uniform. Imorgon är det orientation day. Ska bli kul. Att det startar. Ser hur det är i Thailand vad gäller pluggning. Ska försöka kontinuerligt skriva oftare nu när man har bra internet. Bjuder på en svett bild från gymmet nu när den här inlägget består av svett-ämne.